Hertz

Wij zijn jarig!

We bestaan 20 jaar! En dat vieren we met onze opdrachtgevers en cursisten. In 2020 trakteren we bijna elke maand op een gratis workshop en we geven door het jaar heen veel gratis boeken en goodiebags weg. We gaan interessante video’s delen en we laten onze trainers en cursisten aan het woord over hun ervaringen. Houd deze site en onze nieuwsbrief in de gaten. Nog geen nieuwsbrief? Abonneer je hieronder.

Maak elke maand kans op een gratis workshop

Jij zorgt voor de locatie en deelnemers, wij komen de workshop geven en nemen taart mee.

Deze maand kun je een workshop Transferable Skills voor 15 promovendi en postdocs winnen.

Hoe doe je mee? Stuur vóór 9 maart 2020 een mail naar karin@bhertz.nl 

Vermeld voor wie de workshop Transferable skills is bedoeld en waarom het belangrijk is dat zij die workshop volgen.
Stuur bovendien een foto van jouw afdeling of collega’s of workshopvolgers in een leuke pose met een lampje. Die foto gebruiken we in de nieuwsbrief en op de website om de winnaars bekend te maken. Mocht je de winnaar zijn dan nemen wij snel contact met je op om een datum en tijdstip af te spreken. 

Wat zijn Transferable skills eigenlijk?

Maandelijkse video  

Kijk hier onze eerste video over Transferable Skills. We gaan elke maand een nieuwe video delen.

Wat wetenschappers leuk maakt 

Ellis

Wetenschappers pakken feedback snel op, waardoor je in korte tijd veel met ze kan bereiken.” 

Marline

Ik hou van leergierige mensen en zie graag kwartjes vallen hoe je je werk net iets praktischer, effectiever en vooral leuker kunt maken.

Daniel

“Wetenschappers zijn altijd bereid om iets nieuws te leren en altijd flexibel en capabel genoeg om dat ook te kúnnen. Het is voor mij een absolute eer om te werken met de grootse geesten die de Nederlandse en Europese wetenschappelijke wereld rijk is.”

Annemart

Bij wetenschappers zie ik vaak de gedrevenheid, de analytische vaardigheden en het enthousiasme om te vinden wat werkt voor hèn.

Jeanine

“Wetenschappers willen eigenlijk altijd wel iets leren, ze zijn nieuwsgierig en actieve denkers. Ze delen hun kennis graag, dus er komt vaak veel uit de groep waar andere deelnemers iets aan hebben.”

Lennart

“Ik vind het belangrijk om wetenschappers te trainen omdat het maatschappelijk debat over belangrijke onderwerpen meestal wordt gevoerd in de media, volgens de daar geldende regels en logica, die zelden aansluiten bij de wereld van de wetenschap, waar nuance en jargon de inhoud vaak vertroebelen.”

Blogs

Transferable Skills

Vraag een wetenschapper waar hij of zij goed in is en je krijgt een aantal onderzoekvaardigheden te horen of de onderzoeker in kwestie vertelt je dat hij of zij bijvoorbeeld alles weet van het sexleven van de drosophila. Maar wetenschappers bezitten nog veel meer...

Lees meer

Wetenschap is mensenwerk

Praat met collega’s over het menselijke proces van onderzoek doen!   Promovendi depressief, docenten overbelast. Meer dan een derde van de ondervraagde promovendi van de Universiteit van Amsterdam is mogelijk depressief en een net zo groot aantal van de Universiteit...

Lees meer

Hoofd leegmaken

Wat is volgens jou het belangrijkste lichaamsdeel voor je wetenschappelijke werk? Grote kans dat je ‘mijn hoofd’ zegt. Daar worden je briljante ideeën geboren. Geen reden om te proberen die belangrijke gedachtenmotor van je even uit te schakelen toch? Toch wel. Het...

Lees meer