Hertz

Wij zijn jarig!

We bestaan 20 jaar! En dat vieren we met onze opdrachtgevers en cursisten. In 2020 trakteren we bijna elke maand op een gratis workshop en we geven door het jaar heen veel gratis boeken en goodiebags weg. We gaan interessante video’s delen en we laten onze trainers en cursisten aan het woord over hun ervaringen. Houd deze site en onze nieuwsbrief in de gaten. Nog geen nieuwsbrief? Abonneer je hieronder.

GRATIS ONLINE OEFENGESPREK MET EEN ACTEUR

Deze maand kun je een online oefengesprek met een acteur winnen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een lastig gesprek dat je moet voeren.

gratis online oefengesprek met een acteur

Moet je een lastig gesprek voeren met iemand die jij begeleidt of met je eigen leidinggevende? Of wil je je goed voorbereiden op een onderhandelsituatie of sollicitatiegesprek? Misschien heb je nog een andere gesprekssituatie waar je mee wilt oefenen omdat die lastig kan zijn?
Je kunt een online gesprek oefenen met één van onze trainingsacteurs om voor jou een effectieve communicatiestijl te vinden.

Wil je een gratis oefengesprek winnen? We geven er drie cadeau aan de eerste drie aanmeldingen bij karin@bhertz.nl. Vermeld je naam en de afdeling/organisatie waar je werkt.

Winnaar gratis workshop Blogging for Scientists

Deze online workshop is gewonnen door Michelle van der Gragt die deel uitmaakt van een jonge onderzoeksgroep Plant Fysiologie aan de UvA. De groep besteedt veel aandacht aan ‘FAIR’ research en bio-informatica (open, reproduceerbaar, vindbaar onderzoek).

Maandelijkse video  

Kijk hier onze eerste video over Transferable Skills. We gaan elke maand een nieuwe video delen.

Wat wetenschappers leuk maakt 

Ellis

Wetenschappers pakken feedback snel op, waardoor je in korte tijd veel met ze kan bereiken.” 

Marline

Ik hou van leergierige mensen en zie graag kwartjes vallen hoe je je werk net iets praktischer, effectiever en vooral leuker kunt maken.

Daniel

“Wetenschappers zijn altijd bereid om iets nieuws te leren en altijd flexibel en capabel genoeg om dat ook te kúnnen. Het is voor mij een absolute eer om te werken met de grootse geesten die de Nederlandse en Europese wetenschappelijke wereld rijk is.”

Annemart

Bij wetenschappers zie ik vaak de gedrevenheid, de analytische vaardigheden en het enthousiasme om te vinden wat werkt voor hèn.

Jeanine

“Wetenschappers willen eigenlijk altijd wel iets leren, ze zijn nieuwsgierig en actieve denkers. Ze delen hun kennis graag, dus er komt vaak veel uit de groep waar andere deelnemers iets aan hebben.”

Lennart

“Ik vind het belangrijk om wetenschappers te trainen omdat het maatschappelijk debat over belangrijke onderwerpen meestal wordt gevoerd in de media, volgens de daar geldende regels en logica, die zelden aansluiten bij de wereld van de wetenschap, waar nuance en jargon de inhoud vaak vertroebelen.”

Blogs

“When one door closes, another opens”

Dat is een uitspraak van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Ik ben geen uitvinder, maar dit is precies wat ik de laatste tijd heb ervaren. Begin maart dachten we dat we drie maanden vakantie moesten opnemen omdat alle trainingen afgezegd werden; de...

Lees meer

Transferable Skills

Vraag een wetenschapper waar hij of zij goed in is en je krijgt een aantal onderzoekvaardigheden te horen of de onderzoeker in kwestie vertelt je dat hij of zij bijvoorbeeld alles weet van het sexleven van de drosophila. Maar wetenschappers bezitten nog veel meer...

Lees meer

Wetenschap is mensenwerk

Praat met collega’s over het menselijke proces van onderzoek doen!   Promovendi depressief, docenten overbelast. Meer dan een derde van de ondervraagde promovendi van de Universiteit van Amsterdam is mogelijk depressief en een net zo groot aantal van de...

Lees meer