Focus en Balans – persoonlijke koersbepaling voor wetenschappers: als hoogleraar of UHD vraag je je geregeld af waar je de tijd vandaan moet halen om zelf weer eens een artikel te schrijven. Hoe kan het dat al je tijd op gaat aan vergaderen, het schrijven van subsidie aanvragen en het begeleiden van promovendi? In de cursus Focus en Balans die voor senior wetenschappers is ontwikkeld, krijg je antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe zorg je dat je te midden van al deze taken het hoofd koel en het hart warm houdt?
  • Hoe bepaal je waar jouw prioriteiten liggen?
  • Hoe zeg je ‘nee’ tegen andere klussen?
  • Hoe blijf je energiek en in balans?

De cursus biedt een uniek traject waarin de deelnemers hun persoonlijke drijfveren en kwaliteiten onderzoeken en aan de slag gaan met hun visie. Het resultaat van dit traject is een persoonlijke strategie waarvan je nog jaren plezier hebt. Lees hier meer over deze nieuwe cursus.

Over Pitchen van Onderzoek: Het is voor wetenschappers steeds belangrijker geworden om hun onderzoek en onderzoeksvoorstellen in korte tijd met veel overtuiging te kunnen presenteren. Dat kan zijn tijdens een bijeenkomst met collega’s, voor een potentiële partner van buiten de universiteit of bij een presentatie voor het verkrijgen van een subsidie. Maar hoe geef je een goede pitch?
Enthousiasme, een goede opbouw en een compacte inhoud spelen een belangrijke rol. Maar er is (veel) meer over te leren – gezien de vraag hiernaar hebben wij de cursus Pitchen van onderzoek ontwikkeld.