Writing challenge and Writing Support Group

Nu wetenschappers verplicht thuis werken is dit de uitgelezen tijd om te schrijven aan artikelen, een proefschrift of een subsidieaanvraag. Wij bieden daarbij ondersteuning.

Writing Challenge

Deelnemers committeren zich gedurende 6 weken aan het elke dag schrijven en krijgen ter ondersteuning:

  • Een startdocument
  • Twee keer per week (12 x) een e-mail met ideeën, leestips en video’s ter inspiratie;
  • Een downloadbare schrijfkalender, die door de deelnemers zelf van data kan worden voorzien
  • Een downloadbare deursticker waarmee ze hun huisgenoten kunnen waarschuwen wanneer ze niet gestoord willen worden.
  • Een digitale omgeving waar deelnemers hun eigen tips en ervaringen met elkaar kunnen delen.

 

Writing Support Group

Het is voor wetenschappers gemakkelijker om een schrijfroutine op te bouwen als zij deel uitmaken van een groep die over een periode van zes weken gezamenlijk hetzelfde programma volgt. Een groep van peers herkent elkaars problemen en kan elkaar inspireren en motiveren.

Voorafgaand aan het programma wordt de deelnemers gevraagd een persoonlijk schrijfplan op te stellen met een reële planning voor het stuk dat zij in zes weken af willen ronden plus een meer gedetailleerde planning per week.

We starten met een gemeenschappelijke online bijeenkomst waarin we de opzet en activiteiten van de groep bespreken. We doen een aantal stimulerende oefeningen en er worden gezamenlijke overlegmomenten gepland. Op deze eerste dag krijgen de deelnemers ook een individueel gesprek met de coach om hun schrijfplan te bespreken.

In de volgende vijf weken plannen we elke week een gemeenschappelijk online overlegmoment, doen we nieuwe motiverende oefeningen, geven we tips en bieden we facultatief coachgesprekken aan. Bovendien ontvangen de deelnemers ook de e-mails uit de Writing Challenge. In de laatste week wordt het programma geëvalueerd, bespreken we hoe de deelnemers de opgebouwde routine kunnen voortzetten en hoe zij eventueel zelf verder kunnen gaan met de groep.

De Writing Support Group bestaat uit 6 – 8 wetenschappers die elkaar minstens één keer per week online ontmoeten onder leiding van een coach. Zij ontvangen een startpakket plus elke week twee nieuwsbrieven met tips en inspiratie. En zij kunnen daarnaast individuele gesprekken met de coach afspreken.

Beide programma’s organiseren wij voor faculteiten, onderzoeksscholen of universiteiten, het zijn dus geen programma’s met open inschrijving voor individuele deelnemers!

Neem alsjeblieft contact op met Brigitte Hertz voor het bespreken van de mogelijkheden.

Geïnteresseerd in een cursus?

Mocht je in bovenstaand aanbod niet precies vinden wat je zoekt, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.