Over Hertz

Brigitte Hertz startte in 2000 ons bureau, na 15 jaar zelf als wetenschapper te hebben gewerkt. Wij geven trainingen aan bijna alle universiteiten in Nederland en ook aan een aantal in het buitenland. De trainingen die we verzorgen variëren van korte workshops voor promovendi en loopbaantrainingen voor postdocs tot individuele presentatie coaching voor een ERC Grant en meerdaagse programma’s voor leidinggevenden. We zijn bij diverse succesvolle Marie Curie / ITN aanvragen betrokken geweest.

Daarnaast kunnen we een forum met zaaldiscussie voorzitten of een ‘heidag’ van de afdeling begeleiden. Kernwoorden daarbij zijn: duidelijke doelen en resultaten, creatieve invalshoeken en een prettige atmosfeer.

Ook individuele coaching op het gebied van timemanagement en loopbaan behoort tot de mogelijkheden.

In onze trainingen doen we veel praktische oefeningen met persoonlijke feedback. Deelnemers mogen zelf bepalen hoe zij zich verder willen ontwikkelen in hun rol. Aan het einde van de training weten zij wat ze willen bereiken en hoe ze dat gaan aanpakken.
Wetenschappers ervaren veel tijdsdruk. We werken daarom met compacte programma’s waarin we in korte tijd veel behandelen. Theoretische onderdelen houden we graag kort en bieden we aan in de vorm van hand-outs en een literatuurlijst.

Veel van ons cursusmateriaal hebben wij zelf ontwikkeld waarbij we gangbare theorieën en modellen hebben vertaald naar de academische context. Wij blijven de actualiteit volgen en publiceren regelmatig zelf of verwijzen naar interessante artikelen, zie ‘Good reads’.

Geïnteresseerd in een cursus?

Binnen ons trainingsaanbod zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden, neem contact op om deze te bespreken.