Transferable Skills – spel

Dit spel is bedoeld voor wetenschappers die willen ontdekken welke vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken zij bezitten en willen nadenken over welke zij nog kunnen ontwikkelen.
Het is ook bedoeld voor professionals die hen daarmee willen helpen.
Het kan gebruikt worden in een training, coaching gesprek of in een sollicitatiegesprek.

Ik ben mij weinig bewust van de vaardigheden die ik voor mijn onderzoek gebruik. Door het spelen van deze spellen verwacht ik meer inzicht hierin te krijgen in en zowel mijzelf verder te ontwikkelen, als anderen hun vaardigheden beter leren herkennen en benoemen waardoor zij zich verder zullen ontwikkelen – Emil Rijcken

Tijdens het updaten van mijn CV merkte ik dat ik het heel lastig vond te omschrijven welke skills ik de afgelopen jaren heb geleerd. De standaard skills zoals “organiseren” en “uitvoeren van onderzoek” lijken de lading van het runnen van 3 grote klinische medicatie trials niet helemaal te dekken. Ook wil ik onderzoeken welke skills ik verder wil ontwikkelen in mijn volgende beroep. – Dorinde van Andel

Inzetten bij mijn masterstudenten, tijdens een stageterugkomdag en bij bachelorstudenten, tijdens de werkcolleges zelfreflectie van hun bachelorstage. – Anoniem

In ons team kennen we elkaars achtergrond qua onderzoek en opleiding, maar nog niet skills. Dit spel zou helpen om efficienter elkaar te helpen bij projecten.
Ik ben bezig met de aanmelding voor astronaut bij ESA, dan is het handig om de juiste terminologie te hebben als ik reflecteer op welke skills ik heb en hoe die inzetbaar zijn voor anderen. – Karina Vink