Keynotes

Brigitte Hertz spreekt graag op bijeenkomsten voor wetenschappers over de onderwerpen die haar na aan het hart gaan. Dat doet ze vanuit haar ervaringen als wetenschapper, trainer en coach.
Ze bespreekt op simpele en humorvolle manier herkenbare problemen en oplossingen en heeft als doel dat het publiek naar huis gaat met goede ideeën om direct in praktijk te brengen.
Brigitte houdt ervan met het publiek in discussie te gaan en zorgt voor een levendige interactie.
Vanzelfsprekend wordt de precieze inhoud en spreektaal in overleg bepaald en afgestemd op de deelnemers en de gelegenheid.

Wilt u meer weten? Fijn als u contact met ons opneemt: https://www.bhertz.nl/contact-met-hertz-trainingen


Begeleider en promovendus, meer dan een verstandshuwelijk

Eén van de belangrijkste factoren voor het welslagen van het promotietraject is de verstandhouding tussen de begeleider en de promovendus. Is die goed, dan is de kans groot dat het promotietraject ook goed verloopt. Gaat het niet zo lekker tussen die twee, dan is de kans groot dat het met de promotie ook niet goed zal gaan.

hersentandemHoe zorg je ervoor dat die relatie meer wordt dan een verstandshuwelijk?
Wat kun je als begeleider en wat kun je als promovendus doen?

In deze keynote gaat Brigitte Hertz in op:

• Begeleidingsstijlen
• Uitspreken van verwachtingen
• Geven en krijgen van feedback
• Bespreken van het loopbaan perspectief


De 4 geboden voor promovendi
Hoe je je eigen weg moet leren vinden

 

1  Plan en werk effectiefKeynote The 4 Commandments

2  Manage je begeleider

3  Creëer je eigen netwerk

4  Vier je successen!

 


Loopbaan Oriëntatie voor promovendi en postdocs
Hoe je je eigen transferable skills kunt ontdekken

 

Keynote Career OrientationAls promovendus of postdoc wil je misschien ook de mogelijkheden voor een loopbaan buiten de wetenschap verkennen. Maar waar moet je beginnen? We nemen het ontdekken van je vaardigheden en het presenteren daarvan als een uitgangspunt.

Als wetenschapper ben je je meestal heel goed bewust van je ervaring en bekwaamheid  met het doen van onderzoek maar veel minder van je sociale, communicatieve en praktische vaardigheden. Terwijl je ervaring hebt met het schrijven van een thesis, soms met het aanvragen van subsidies, het organiseren van conferenties en het samenwerken met andere onderzoekers. Je bezit daarmee een scala aan ‘transferable skills’; vaardigheden die je kunt gebruiken in veel verschillende werksituaties, ook buiten de universiteit. In deze interactieve sessie wordt je meer bewust van je eigen transferable skills en kun je daar beter over communiceren.


Professioneel Presenteren met PowerPoint
Hoe je van PowerPoint een krachtige ondersteuning maakt voor je verhaal

 

keynote PresentationEen goede presentatie staat of valt met een presentator die een enthousiast verhaal vertelt en echt contact maakt met het publiek. Maar het is best spannend om al die ogen op je gericht te hebben en het is handig om PowerPoint slides als afleiding voor het publiek en als ondersteuning voor jezelf te gebruiken; als een soort spiekbrief.

In deze lezing leer je dat je veel beter kunt gaan presenteren, door een goed verhaal te hebben en echt contact met je publiek te maken. Hoe je op een andere manier je zenuwen de baas kan worden en hoe je PowerPoint heel goed kan gebruiken om beelden te laten zien die je presentatie verduidelijken.