Ondernemerschap

Na je promotie je eigen bedrijf starten is tegenwoordig een aantrekkelijke optie voor gepromoveerden. En ook binnen de wetenschap is het noodzakelijk geworden om als ondernemer te denken en te werken en resultaten te valoriseren. Heb je er wel eens aan gedacht dat de resultaten van jouw onderzoek interessant kunnen zijn voor een groter publiek? Dan hoef je niet alleen te denken aan een product dat je ontwikkeld hebt, of een methode die je verfijnd hebt, maar je kunt ook een populair boek schrijven over jouw onderwerp, een reeks lezingen geven of een tentoonstelling ontwerpen.
Het is bovendien heel waardevol om de ondernemerskwaliteiten en vaardigheden in jezelf te leren kennen. Mogelijk kun je met partners met aanvullende kwaliteiten samen een project starten.

In deze ééndaagse training voor wetenschappers ga je systematisch na waar je goed in bent, wat je te bieden hebt en wat je eventueel wilt ontwikkelen.

We maken gebruik van de 9 bouwstenen van het ‘Business Model Canvas’, we doen korte oefeningen met het houden van een pitch en we spelen de ‘Dragons den’ waarbij je je idee vertelt aan mogelijk geïnteresseerden.