Pitchen van onderzoek

lifes-a-pitchHet is voor wetenschappers steeds belangrijker geworden om hun onderzoek en onderzoeksvoorstellen in korte tijd met veel overtuiging te kunnen presenteren.
Dat kan zijn tijdens een bijeenkomst met collega’s, voor een potentiële partner van buiten de universiteit of bij een presentatie voor het verkrijgen van een subsidie.
In vergelijking met een reguliere onderzoekpresentatie spelen enthousiasme, een goede opbouw met compacte inhoud en ook subtiele verwijzingen naar de eigen prestaties een nog belangrijkere rol.

In deze workshop doen we daarom veel korte oefeningen met het vertellen van een enthousiast verhaal, het formuleren van een kernboodschap en het op krachtige wijze introduceren en afronden van een presentatie. We besteden verder aandacht aan het verwoorden van een visie en het gebruik van een krachtige metafoor.

Om zoveel mogelijk persoonlijke feedback te kunnen geven, werken we graag met een maximum van 12 deelnemers voor deze workshop. De duur van de workshop is 2,5 tot 3 uur. De voertaal is Nederlands of Engels.