Transferable Skills

Als promovendus of postdoc die zich voor het eerst op de arbeidsmarkt begeeft, is het belangrijk om een goed beeld van je vaardigheden te hebben en om in staat zijn die aan anderen te communiceren. Dat is lastig. De meeste wetenschappers kunnen wel goed aangeven over welke (wetenschappelijke) kennis zij beschikken en welke onderzoek vaardigheden zij hebben ontwikkeld. Zij zijn zich echter vaak minder bewust van hun sociale, communicatieve en praktische vaardigheden.

Maar je hebt ervaring met het schrijven van jouw thesis, misschien ook met het aanvragen van subsidies, het organiseren van conferenties en het samenwerken met andere onderzoekers. Je bezit dus een scala aan vaardigheden die je kunt zien als jouw ‘transferable skills’; vaardigheden die je kunt gebruiken in veel verschillende werksituaties, ook buiten de universiteit. Vaardigheden die je aantrekkelijk maken voor de arbeidsmarkt.

In deze workshop krijg je door middel van praktische oefeningen inzicht in de transferable skills die je hebt. Daarnaast leer je ze op een heldere manier te presenteren, o.a. door goede voorbeelden te gebruiken.

Een korte uitleg over Transferable Skills krijg je in onderstaand filmpje.