Publicaties

Presenteren van OnderzoekPresenteren van Onderzoek‘ behandelt publiek, structuur, stemgebruik en houding. Het geeft goede aanwijzingen hoe nervositeit te overwinnen is en bevat veel oefeningen.
Hoofdstuk 1
Recensie

E-book met tips voor wetenschappelijke PowerPoint presentaties
Dit e-book legt uit waarom je liever helemaal geen tekst moet gebruiken maar plaatjes. Deze, en nog 9 andere bruikbare tips plus uitleg, geschreven in een compacte stijl.

Klaar in vier jaar‘Klaar in vier jaar’ laat zien dat je een promotie kunt plannen en afronden binnen de vastgestelde termijn. De website  www.klaarinvierjaar.nl biedt de planningstool. Zowel het boek als de website zijn in het Engels vertaald:  Projectmanagement for PhD’s en www.projectmanagementforphds.com

Bestellen: Boomhogeronderwijs.nl – klaar in vier jaar

E-book met 10 tips om beter met je tijd om te gaan. De tips zijn gebaseerd op het werk van Daniël Levitin die in zijn boek ‘The organized mind’ onderzoek beschrijft naar de werking van onze hersenen en de uitkomsten verbindt aan goede manieren om efficiënter te werken. Download hier de gratis Nederlandse of Engelse versie.

Spotlight on the presenter-voorkantSpotlight on the Presenter; A study into presentations of conference papers with PowerPoint – Proefschrift Brigitte Hertz, 2015

Wetenschappelijke presentaties met PowerPoint. Schadelijke software?

Hertz, B., van Woerkum, C. Kerkhof, P. (2013). In: Boogaart, R. & Janssen, H. (red.). (2013) Studies in taalbeheersing. Van Gorcum. Assen, p. 125-134.

Video ‘I write therefore I am’ – over hoe je je schrijf-output kunt verbeteren door de dag met ongestoord twee uur schrijven te beginnen, en daarna pas je mail te beantwoorden of andere taken doen.